top of page

10 x Washi tape

Bijgewerkt op: 4 jun. 2022

10 tips om washi tape te gebruiken in jouw planner of bullet journal.


Washitape is één van die dingen waar geen enkele planner aan kan weerstaan. Het is mooi - en vooral! - het kost niet veel, maar wat is het nu eigenlijk en waar gebruik je het voor?


Washitape is een plakband die gemaakt wordt van Japans rijstpapier. Kenmerkend aan washitape is dat het dun is, maar tegelijk toch sterk. Het voordeel hiervan is dat je het met de hand kan afscheuren (handig dat je niet altijd een schaar moet bijhebben). Wil je een rechte lijn hebben? Gebruik dan een meetlat op het einde om de tape af te scheuren. Washitape kan je vinden in verschillende diktes en oneindig veel motieven en kleuren waardoor je het op veel verschillende manieren kan gebruiken.


Heb je net als mij een hele verzameling washitape in de kast liggen? Zonde om ze niet te gebruiken! Met deze 10 tips kan je direct aan de slag!



Tip #1 - paginarand versterken


Wanneer je een planner met discs of ringen gebruikt dan kan het gebeuren dat de gaatjes uitscheuren of de blaadjes gemakkelijk loskomen. Door de paginarand te versterken met washitape voor je de gaatjes maakt zorg je ervoor dat de blaadjes niet meer zo gemakkelijk loskomen.


Zeker voor de pagina's die je vaak in en uit de planner haalt is dit een gouden tip!



Tip #2 - pagemarker


Gebruik de washitape om de volledige zijkant van de pagina te accentueren. Zo kan je bepaalde pagina's snel terugvinden of verschillende secties aanduiden in je planner.



Tip #3 - scheidingslijnen


De dunne rolletjes washitape kan je gebruiken als scheidingslijn tussen de verschillende dagen of onderdelen van je pagina. Zo hou je gemakkelijker het overzicht en is je planner ook direct een stukje mooier.




Tip #4 - fouten verbergen


Heb je een schrijffout gemaakt? Of is de planning gewijzigd? Geen zorgen, dat is snel opgelost! Plak er een stukje washitape over en schrijf de nieuwe tekst er gewoon overheen.




Tip #5 - plakband


Washitape is natuurlijk ook gewoon plakband. Gebruik het om je to-do lijstjes of foto's mee vast te kleven in je planner.


Het leuke hieraan is dat de kleefkracht niet superhard is zodat je deze nog kan verwijderen zonder je planner te beschadigen (zoals bij een post-it).

Zo kan je elke week een nieuwe foto of boodschappenlijstje vasthangen.










Tip #6 - titels accentueren


Kleef een stukje washitape onder de titel van je pagina om de meer structuur op de pagina te brengen.


Tip # 7 - versiering


De meest logische manier om washitape te gebruiken is natuurlijk voor het opleuken van je pagina's. Je kan het gebruiken langs de rand of gewoon waar je plaats vrij hebt.




Tip # 8 - paperclip markers


Wil je één bepaalde pagina snel terugvinden? Maak dan eens een paperclip pagemarker.

Dit is een vlaggetje van washitape die je bevestigd aan een paperclip. Deze kan je gemakkelijk verplaatsen bijvoorbeeld als je het steeds op de 'vandaagpagina' wil hebben.



Tip #9 - (maand)tabs


washitape tab

Wil je liever een vaste pagemarker, zoals de aanduiding van de maanden, dan kan je met washitape ook een kleinere tab maken en deze aan de beginpagina van een sectie vastmaken, vb. aan de eerste pagina van de maand.








Tip #10 - reparaties


Heb je een pagina gescheurd of komt de rug van je bullet journal los?

Gebruik washitape om deze te herstellen.



Ik vind het superfijn om te weten wat je van mijn tips vond.

99 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page