top of page

De Kunst van Digitaal Plannen

Bijgewerkt op: 20 nov. 2023


In een wereld waarin technologie de leiding neemt en onze agenda's sneller vol raken dan een winkelwagentje op Black Friday, wordt het tijd om onze planning naar het volgende niveau te tillen.

In deze blog ontdek je de voordelen en mogelijkheden van digitaal plannen met behulp van een tablet en pencil.





1. Tablet en Pencil: Je Nieuwe BFFs

Zeg maar dag tegen die zware, ouderwetse agenda's die je schouders uit hun kom duwen. Met een tablet en pencil heb je alles wat je nodig hebt binnen handbereik. Het is zoals het vinden van de perfecte handtas, maar dan beter, omdat het je drukke leven helpt organiseren. Kies voor een compacte tablet die gemakkelijk mee te nemen is zodat je hem altijd bij de hand hebt.


Met een stijlvolle pencil bij je tablet kan je gewoon schrijven, doorstrepen, afvinken, ... zoals je in je papieren planner deed. Alleen heb je nu verschillende pennen en oneindig veel kleuren ter beschikking waartussen je met enkele tikken kan schakelen. Het kan zijn dat je even moet wennen aan het schrijven op een scherm, maar daar bestaand ook screenprotectors met paperfeel voor.


2. Flexibiliteit met Flair

Wat de ene maand voor jou werkt kan de volgende maand al niet meer zijn wat je nodig hebt. Met een digitale planner kan je op elk moment kiezen voor een andere layout of de volgorde van de pagina's wisselen.


Zelf voorzien ik altijd vakjes met de naam van mijn man en kinderen om hun afspraken en to do's te scheiden van mijn eigen agenda. Stel nu dat je zwanger bent en je weet de naam van je kindje pas na de aankoop van je planner, of (iets minder leuk) jij en je man gaan scheiden. Dat kan je heel eenvoudig de namen aanpassen alsof het altijd zo geweest is.


3. Notities en Koffie: Onafscheidelijke Vrienden

Dankzij apps zoals Notability, kun je direct al je briljante ideeën vastleggen waar je ook bent. Ga je graag even werken in een koffiebar of moet je een afspraak vastleggen terwijl je met vriendinnen op stap bent, dan heb je jouw digitale planner altijd bij de hand op je smartphone. Vergeet papieren notities die per ongeluk eindigen als confetti onderin je tas. En het beste deel? Geen koffievlekken meer op je belangrijke notities. Digitaal plannen redt levens - en koffie.


4. De Groene Diva

Zijn we niet allemaal een beetje groen van binnen? Digitaal plannen draagt bij aan je eco-warrior-status. Gedaan met het weggooien van de voorbije maanden (al dan niet met al jouw mooieste stickers) en alle balpennen die je leeggeschreven hebt in je planner. De planeet zal je bedanken.


5. Backup Plan, Letterlijk

Het leven is onvoorspelbaar, net als die momenten waarop je tablet besluit dat het een vrije val van de salontafel wil maken. Gelukkig zijn er back-ups. Zelfs je digitale planner heeft een plan B. Dankzij de automatische synchronisatie is je planner altijd toegankelijk op al je toestellen en kan je die ook gemakkelijk terughalen op je nieuwe toestel mocht je oude het begeven.


Dus dames, haal die tablet uit de kast, geef jezelf een high five (virtueel is ook goed), en laat dat digitale plannen beginnen. Ben je nog op zoek naar een digitale planner, bekijk dan zeker even deze planner voor drukke mama's.

47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page